האם ארצות הברית חוזרת לסדרה? מדיניות החוץ של ביידן מול העידן הפוסט-טראumpy

יחסי החוץ של ארצות הברית בעידן ביידןעם כניסתה של ממשל ביידן לתפקיד בינואר 2021, היה צורך לאפס את יחסי החוץ של ארצות הברית בדרכים משמעותיות.
לאחר ארבע שנות המדיניות ה"אמריקה תחילה" של הנשיא טראמפ, ממשל ביידן ביקש לאשר מחדש את המחויבות של ארצות הברית לבעלות בריתיה, לתמוך במוסדות בינלאומיים ולקדם מדיניות חוץ מבוססת ערכים.
מדיניות החוץ של ביידן התמקדה בתחום האקלים, העברת הדמוקרטיה ותיקון מערכות היחסים עם בעלות בריתיה.
הממשל פעל להצטרף מחדש להסכם פריז בנושא שינויי אקלים, לאשר מחדש את המחויבות לארגונים בינלאומיים כמו האו"ם ונאט"ו, ולשפר את היחסים עם מדינות כמו האיחוד האירופי וסין.
בנוסף, ממשל ביידן הדגיש את תמיכתו בזכויות אדם ודמוקרטיה ברחבי העולם.
הוא הטיל סנקציות על בכירים רוסים בגין הרעלת מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני, הביע סולידריות עם תנועת הדמוקרטיה בהונג קונג וגילה נכונות גדולה יותר להטיל סנקציות על מדינות המפרות זכויות אדם.
עם זאת, מדיניות החוץ של ביידן נתקלה באתגרים משמעותיים.
נסיגת הכוחות האמריקאיים מאפגניסטן עוררה ביקורת על הטיפול של הממשל, ומתחים מתמשכים בין ארצות הברית לסין ממשיכים להיות מקור דאגה.
בנוסף, ממשל ביידן התמודד עם לחץ מצד מחוקקים דמוקרטים ורפובליקנים כאחד לנקוט עמדה קשה יותר כלפי רוסיה בעקבות הפלישה שלה לאוקראינה.
למרות אתגרים אלה, ממשל ביידן המשיך בחיפוש אחר מדיניות חוץ מבוססת ערכים המבקשת לאחד בעלות ברית, לקדם דמוקרטיה ולהתמודד עם אתגרים כגון שינויי אקלים.
ככל שהעולם ממשיך להתפתח והאתגרים הבינלאומיים הופכים להיות מורכבים יותר, לסדר היום של מדיניות החוץ של ביידן תהיה השפעה משמעותית על עתיד ארצות הברית והעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *