הרגולציה הקרובה של מטבעות קריפטוגרפיים. הגנה על משקיעים ויציבות הפיננסית העולמית

מטבעות קריפטוגרפיים:
הרגולציה המגיעהככל שמטבעות קריפטוגרפיים, כמו ביטקוין ואת'ריום, ממשיכים לצבור פופולריות, כך תופסות רגולטורים ברחבי העולם את תשומת ליבם.
בימים האחרונים, G20 פרסם הצהרה הקוראת למדינות לפתח מסגרות רגולטוריות עבור נכסים קריפטוגרפיים על מנת להגן על משקיעים ולמנוע סיכונים למערכת הפיננסית העולמית.
הדרישה לרגולציה נובעת מדאגות הולכות וגוברות בנוגע לתנודות הפראיות של מטבעות קריפטוגרפיים, שימוש פוטנציאלי שלהם בהלבנת כספים ומימון טרור, וכן חששות הגנת משקיעים.
הרגולטורים חוששים במיוחד מהעובדה שמטבעות קריפטוגרפיים רבים אינם מגובים בנכסים מוחשיים או בהתחייבויות ממשלתיות, מה שהופך אותם לפגיעים מאוד לתנודות.
הרשויות בארצות הברית, האיחוד האירופי וסין כבר נקטו בצעדים לרגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים.
בארצות הברית, נציבות ניירות ערך והבורסות (SEC) ורשות הפיקוח על שוק הסחורות בחוזים עתידיים (CFTC) סיווגו מטבעות קריפטוגרפיים כסחורות והחלו לפקח על מסחר בהם.
באיחוד האירופי, הנציבות האירופית הציעה חקיקה שתחייב ספקי שירותי קריפטו להירשם ולהתאים את פעילותם לתקנות AML/CFT.
בסין, הבנק המרכזי אסר על כל הפעילות הקשורה למטבעות קריפטוגרפיים.
הצהרת ה-G20 מעידה על הגברת המודעות בקרב מקבלי ההחלטות לסיכונים הכרוכים במטבעות קריפטוגרפיים והחשיבות של פיקוח רגולטורי.
צפוי כי מדינות רבות ייצרו מסגרות רגולטוריות למטבעות קריפטוגרפיים בשנים הקרובות, אשר ככל הנראה יכללו רישום ספקי שירותים, תנאי דיווח וציות לתקנות AML/CFT.
הרגולציה הקרובה היא צעד נחוץ כדי להגן על משקיעים, למנוע סיכונים למערכת הפיננסית העולמית ולספק סביבה יציבה יותר להתפתחות מטבעות קריפטוגרפיים.
עם זאת, חשוב שהרגולטורים יאזנו בין הגנה על משקיעים לצורך לא להחניק את החדשנות.
המסגרות הרגולטוריות חייבות להיות מותאמות למטבעות קריפטוגרפיים ואסור להן לפגוע בשימוש הלגיטימי בטכנולוגיה השוברת מחסומים זו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *