ההיגיון השבור שמאחורי ההחלטות הכספיות שלך פתחו את צפונות כלכלת ההתנהגות

כלכלת התנהגות:
הבנת החלטות כלכליות לא רציונליותכלכלת התנהגות היא תחום כלכלי שמאתגר את ההנחה הבסיסית של הכלכלה הניאו-קלאסית, לפיה אנשים מקבלים החלטות רציונליות ומחשיבות את טובתם האישית.
מחקר כלכלי-התנהגותי חושף כי פסיכולוגיה וקוגניציה משחקות תפקיד משמעותי בהתנהגות הכלכלית שלנו, מה שמוביל להחלטות שנראות לא רציונליות בהתאם למודל הניאו-קלאסי.
דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל בכלכלה בשנת 2002, נחשב לאחד מחלוצי תחום כלכלת ההתנהגות.
עבודתו הבולטת עם עמוס טברסקי הובילה לפיתוח תאוריית הערך הצפוי, המדגישה את ההשפעה של מסגרות, הטיות קוגניטיביות ורגשות על ההחלטות הכלכליות של אנשים.
אחד מהמרכיבים העיקריים בכלכלת התנהגות הוא הטיית הטבורה, או הנטייה שלנו להעריך את עצמנו כבעלי יכולות וידע חריגים בהשוואה לאחרים.
הטיה זו מובילה לביטחון יתר, שעלול להוביל להחלטות השקעה גרועות ולהערכה מוטעית של סיכונים.
היבט נוסף בכלכלת התנהגות הוא היעדר שליטה עצמית.
כולנו חווים פיתויים וקשיים במידת מסוימת, אך מחקר כלכלי-התנהגותי מצביע על כך שהשפעות אלו עשויות להיות מוגזמות במיוחד כאשר אנו עומדים בפני החלטות הקשורות להוצאות או צריכת מזון.
תובנות כלכליות-התנהגותיות משפיעות על מגוון תחומים, כגון עיצוב מדיניות כלכלית, שיווק וניהול כספים אישיים.
הבנת הכוחות הפסיכולוגיים שמשפיעים על החלטות כלכליות מאפשרת לנו לקבל החלטות מושכלות יותר ולעצב מדיניות יעילה יותר לטובת החברה כולה.
בביטול ההנחה של רציונליות כלכלית, כלכלת ההתנהגות מספקת תובנות חיוניות על המורכבות של ההתנהגות האנושית.
על ידי שילוב פסיכולוגיה וקוגניציה בניתוח הכלכלי, היא מסייעת לנו להבין טוב יותר את הכוחות המניעים את ההחלטות הכלכליות שלנו ולעבוד לקראת מדיניות ומסגרות כלכליות טובות יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *